תיקון נזילה בברז
אפשר לומר שכולם מכירים ברזים מטפטפים עוד מימי ביה"ס היסודי שתמיד בברזיה היה ברז אחד לפחות שטפטף בלי הפסקה , ב90% מדובר בבעיה של גומייה שחוקה או קרועה וישנה שפשוט אינה אוטמת את נקודת החיבור שבברז ואסור לזלזל בנזילות אלו כי הן גם יכולות להגיע לכמויות לא מבוטלות של 3-5 ליטר כל יום מינימום.
אם יש לכם ידיים לא שמאליות ואתם קצת טכניים ניתן לנסות אפילו לבד לתקן ורוב הסיכויים שהגומייה לא תעלה כלום ואם תעלה אז מחירה פחות משקל אחד וכל מה שצריך מבחינת כלי עבודה הוא מפתח שוודי או מפתח צינורות פשוט וזול שניתן לקנות בכמה שח בודדים בכל חנות טמבור או כלי עבודה לבית.

מחיר תיקון נזילה בברז
המחיר כולל החלפת גומיית איטום או אטם ועבודת חיזוק ידיות הברז.
300 ש"ח בממוצע לוקחים אינסטלטורים מקצועיים ולא חאפרים שלא סתם ימליצו להחליף את כל הברז כי הגומייה או האטם דפוקים , נזילה פשוטה מהברז יכולה להגיע לעלויות מים גבוהות כי הבזבוז הוא בין 3-6 ליטר ביום רגיל בתקלה פשוטה שכאמור גומייה שעולה פחות משקל עולה.
מה עושים כשהברז המטפטף עושה רעש ?
קיימת שיטה כמו של תרופות סבתא והיא מאוד פשוטה , לוקחים חוט וקושרים לברז קרוב לפתח ונותנים לטפטוף להרטיב אותו וכך המים מטפטפים עליו והרעש המטריד מפסיק להישמע.

חשוב לבדוק :
מאוד מומלץ לשים לב לשינויים בצבע הקיר או על הקרמיקה כי אם הצבע משתנה הרי שמדובר בנזילה סמויה אבל לא ממש סמויה למי שיודע להיזהר כמו אינסטלטור מנוסה וקוראים נבונים.
דבר נוסף שחשוב לבדוק לפחות פעם בשנה אם אתם נמצאים בבנין משותף אבל גם פרטי זה תקינות שעון המים , לעתים השעונים מזייפים וזה אף פעם לא לטובתכם , פשוט מזמינים אינסטלטור לבדיקה לא יקרה ונמנעים מחיובים מיותרים.
בבתים פרטיים קל מאוד לגלות כי פשוט סוגרים את כל הברזים בבית ובודקים אם השעון מסתובב לאט.
להלן רשימת תקלות של נזילה
- נזילה במקלחת – המזלף או בשפת העם דוש פגום או סתם לא מחוזק שזה אומר טפטוף לא פוסק של מים . לוקחים נייר טואלט ומנגבים ואחרי כמה דק' בודקים האם בניגוב שני ישנה רטיבות.
- נזילת מים מהניאגרה – בעיית מצוף פגום לא סגור או לא סגור מספיק או שהאטמים בו נשחקו ואינם אוטמים , האבחון הוא כמו בדוג' למעלה עם נייר טואלט בבדיקת רטיבות.
- נזילה מצינור חלוד – בעיית קורוזיה או חלודה שעם הזמן נוצרת ואין פתרון מלבד להחליפה , האבחון הוא כמו בדוג' הקודמות.
- נזילה מדוד השמש או מהצנרת שלו – בעיית איטום ומומלץ לאבחון ע"י אינסטלטור מקצועי ומיומן .
- נזילה מדוד חשמלי ביתי – פיצוץ בדוד עצמו או סדק או בנקודות חיבור הצנרת אליו , האבחון מומלץ להסתייע באינסטלטור מקצועי.
- נזילה בצנרת השקיית הגינה או תקלה במחשב ההשקייה – סיבות אפשריות הן סוללה חלשה או מחשב תקול ולפעמים הברז עצמו אינו תקין , האבחון ע"י אינסטלטור מנוסה בלבד שכן תקלה זאת אינה כה שכיחה ולא פשוטה למי שאינו איש מקצוע בתחום.
- נזילה סמויה מבריכה או בריכת דגים או נוי – חור ביריעות האיטום בתחתית הבריכה או מנגנון וסת מפלס המים תקול ומומלץ להיוועץ עימנו לאבחון נכון.
- נזילה מהגג הרגיל או מגג רעפים – רעפים ישנים וסדוקים לעיתים אפילו שבורים ובחלק מהמקרים יכולה להיגרם ע"י מכרסמים שהתאהבו בצינור שלכם על הגג. מומלץ לא להסתכן ולקרוא לאינסטלטור שיעלה לגג במקומכם ויאתר במהירות את הגורם.
- נזילה מלחץ מים לא תקין או לא נכון – אם למשל הלחץ גבוה מידי בצינור תיגרם נזילה ואפילו פיצוץ שיגרום לבזבוז מים מטורף. , מומלץ להיוועץ באינסטלטור שמומחה באיתור נזילות כגון רטיבות ועובש או פטריות שבדרך כלל נראות כמו לכלוך על הקירות.
- נזילה ממכונת כביסה – קל לאבחן כי הרצפה תוצף ולפעמים כשהתקלה רק מתחילה יכול להיגרם ריח של עובש אבל מומלץ להיוועץ באיש מקצוע שיש לו ניסיון עם מכונות כביסה.
- נזילה מהחנוכייה או מרכזת המים – מאבחנים באמצעות נייר שנרטב ומומלץ לתת לאיש מקצוע אינסטלטור לטפל כי עלול להיות מורכב בגלל זויות ושיפועים ועוד גורמים בחנוכייה.
- נזילה משסתום אל חוזר תקול – שעון המים עלול לקרוא פעמיים או יותר קריאה וכך תחוייבו באופן מיותר על צריכת מים שלא צרכתם. הפתרון הוא בדיקה של אינסטלטור מוסמך.
שיהיה בהצלחה ואתם מוזמנים ליצור עימנו קשר בכל שאלה ובקשה כמובן ללא התחייבות.
